DE NIEUWE KLANK

Nevenactiviteit

Oprichtster van de landelijke Werkveldgroep Muziektherapie VGZ (Verstandelijk Gehandicapten Zorg)

wvg muziektherapie vgz

Lidmaatschap

Lid van de NVvMT (Nederlandse Vereniging voor Muziektherapie)

www.nvvmt.nl

Aangesloten bij de FVB

(Federatie Vaktherapeutische Beroepen)

www.vaktherapie.nl

Lid van The Robert F. Unkefer

Academy for Neurologic Music

Therapy (NMT)

register leden NMT


DE NIEUWE KLANK  is voortgekomen uit mijn passie voor muziektherapie en mijn feeling met mensen met een verstandelijke beperking. Het is mijn drijfveer om ze middels muziek een plek te bieden waar ze zich kunnen uiten. Waar ze nieuwe positieve ervaringen op kunnen doen. Gericht op mogelijkheden en ontwikkeling. Samen met mij, op een ongedwongen en enthousiaste wijze.

Door mijn inmiddels jarenlange ervaring als muziektherapeut heb ik me gespecialiseerd in het werkveld van de verstandelijk gehandicaptenzorg (Cordaan te Amsterdam).

Ook heb ik als muziektherapeut ruime ervaring opgedaan met ouderen in de verpleeghuiszorg (Verpleeghuis Hogewey te Weesp en Cordaan te Amsterdam).

Daarnaast zie ik veel kinderen met autisme voor muziektherapie.

Van kleins af aan leerde ik blokfluit (sopraan en alt) spelen. Al snel stapte ik over op de dwarsfluit en speelde ik in verschillende ensembles. Als kind kroop ik thuis regelmatig achter de piano en heb ik mezelf piano leren spelen. De accordeon en gitaar kwamen daar later bij. Sinds een paar jaar speel ik cello en maak ik deel uit van het Alphons Diepenbrock Orkest. Geweldig leuk om dit allemaal te kunnen doen!

De wens in de zorgsector te willen werken en mijn liefde voor muziek bracht me op het spoor van muziektherapie (Bachelor of Arts Therapy, Hogeschool Utrecht te Amersfoort). Een studie die mooi aansloot bij mijn muzikaliteit, creativiteit en sensitiviteit.

Na mijn studie muziektherapie kon ik direct aan de slag als muziektherapeut.

Bij de Nederlandse Vereniging voor Muziektherapie ben ik als bestuurslid een paar jaar actief geweest. Daarnaast organiseerde ik op landelijk niveau studiemiddagen voor de Werkveldgroep Muziektherapie VGZ. Muziektherapeuten die net als ik werkzaam zijn binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg, delen hier hun kennis en ervaring. Voor mij een bron van inspiratie.

Door de training Neurologische Muziektherapie heb ik de kwalificatie Neurologisch Muziektherapeut (NMT) verkregen.

In de film Miracles of Music van filmmaker Pim Giel, ben ik gevolgd in mijn werk als muziektherapeut. Hierin is o.a. te zien hoe Dimo, een jongetje met autisme, sociaal vaardiger wordt. De volledige film is hier te downloaden. 

Met veel plezier woon ik met Jurriën en onze kinderen Daan, Lize, Joren en Siem in Amsterdam Zuid. Hier bevindt zich ook de praktijk.

Heel graag tot ziens bij  DE NIEUWE KLANK!!

                                                          Elsbeth Siebbeles

DE NIEUWE KLANK © 2019 • Elsbeth Siebbeles • All rights reserved

                       Praktijk voor muziektherapie